Houtbescherming

Hout is van nature poreus en kan makkelijk worden aangetast door vocht wat leidt tot problemen zoals rot, schimmelvorming en kromtrekken. Om hout te beschermen  zijn er verschillende mogelijkheden : een dekkende verflaag, een transparante beits of een gepaste olie , al dan niet in de gewenste kleur .

Houtlak

Solvent gedragen houtlak

PU-lak is een houtlak op basis van solvent (white spirit) en is zeer slijtvast en krasbestendig. Met deze houtlak breng je een dekkende, gekleurde beschermlaag aan op het oppervlak waardoor vocht en UV-stralen worden geweerd. Vergeet niet een PU-primer aan te brengen op nieuwe houtoppervlakken . PU-lak is verkrijgbaar in satijn-of hoogglans.

Watergedragen houtlak

Binnenshuis wordt er veelal gekozen voor houtverf op waterbasis Houtlak Aqua. Deze sneldrogende en geurloze houtlak, is de ideale bescherming om al uw voorbehandelde deuren, raamlijsten, meubeltjes , houten wanden enz. met een zacht satijnglanzende laklaag af te werken .Door toevoeging van een extra verharder, kan je deze houtlak ook kras-en slijtvaster maken. Bij nieuwe onbehandelde oppervlakken breng je eerst een laag  Houtprimer Aqua aan .

Transparante toplaag op water of solventbasis

Wanneer u een houtoppervlak wenst te beschermen zonder toevoeging van een kleur spreken we over vernis. PU-Vernis  op basis van solvent (white spirit) is omwille van het gebruikte bindmiddel de meeste elastische en sterkste vernis in ons gamma .De watergedragen  Aquavernis behoudt meer de natuurlijke schoonheid en kleur van het houtoppervlak. Beide vernissen brengen een transparante toplaag aan op het hout .

Houtbeits

Watergedragen houtbeits

In tegenstelling tot vernis of houtlak, legt beits geen laagje over het hout waardoor het hout kan blijven ademen en nooit zal afschilferen.Beits op basis van water, houtbeits Aqua, is een milieuvriendelijke manier om onbehandelde houtsoorten te beschermen tegen vergrijzing en vervuiling. Ideaal voor tuinhuisjes, gevel-betimmeringen, schuttingen, pergola’s, carports. Houtoppervlakken die aangetast zijn door insecten bewerk je vooraf met Aqua Multi :een curatieve en bescher-mende behandeling tegen allerlei insecten, schimmels en zwammen .

Solventgedragen houtbeits

Solvent gedragen beitsen van  Maro Garden bevatten white spirit als oplosmiddel en kunnen zeer diep in het hout doordringen . Hierdoor geven zij een nog meer duurzame afwerking, schilferen nooit af en bieden zij een optimale bescherming tegen weersinvloeden , UV-licht en vocht. Wanneer u nieuw hout extra wil beschermen ,breng dan eerst Maro Premium aan: dit impregneermiddel bevat extra bestanddelen tegen schimmels en insecten .

Houtolie

Houtolie voor binnen en buiten

Beits en olie lijken sterk op elkaar, maar er is een verschil: olie dringt minder diep in de poriën van het hout waardoor het frequenter moet aangebracht worden. Houtolie bewaart het natuurlijk karakter van het hout en heeft een extra decorerende functie. Rubio Monocoat biedt een uitgebreid assortiment aan om hout binnen en buiten te behandelen, te reinigen en te onderhouden. Rubio Monocat Oil Plus 2C (binnen) en Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector (buiten) zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en te koop in onze toonzaal .

Watergedragen houtolie

Horsemen Deckcare is een watergedragen ,vuilwerende hardhoutolie geschikt voor onbehandeld exotisch hout(bankirai, teak, padoek) én cederhout. Het houdt uw hardhouten terrasplanken, meubels en allerlei constructies langer mooi en is zowel kleurloos (vergrijzend) als  in kleur (natuurlook, zwart, grijs) verkrijgbaar. De 100% natuurlijke, transparante wasolie Horsemen Woodcare is bijzonder geschikt om loofhout zoals eik, lariks en kastanje jarenlang te beschermen en een egale, gelijkmatig vergrijzing te bezorgen .