Verf rechtstreeks van fabrikant naar gebruiker
NIEUWS
Verf van De Verffabriek zorgt voor veiligheid én besparing op energie.
Energie besparen, daar zal ongetwijfeld ook minder straatverlichting toe bijdragen, maar hoe kunnen we dan zorgen dat de verkeersveiligheid gegarandeerd blijft?
Belgische verf biedt hiervoor de oplossing. Na meer dan 10 jaar onderzoek ontwikkelde een Nederlands bedrijf een uniek pigment dat UV licht absorbeert. Samen met De Verffabriek uit Hamme werd er met dit pigment een verf geproduceerd die uitzonderlijk is op de markt. Het unieke aan de verf is dat deze zeer lang licht blijft geven (8 tot 14 u na het intreden van de duisternis) en als enige op de markt ZOUT- en WATERBESTENDIG is.
FIJN SCHILDERWERK ZONDER SPATTEN!
Als je gaat verven in huis, is het altijd verstandig om je vloeren, ramen en meubels goed te beschermen tegen verfresten. Ontdek de verschillende soorten afdekmogelijkheden.
Vloeren:
Afdektetra, een licht karton dat makkelijk te snijden en plaatsen is, en herbruikbaar is. Is ook sterk genoeg bij verschuiven van bv een trapladder.
Voor trappen
Zelfkleven afdekvlies met vloeistofdichte PE-toplaag. Schokabsorberend en verwijderbaar zonder lijmresten. Geschikt voor het afdekken van vloeren en trappen.
Meer info of advies nodig? Komen even langs in een onze toonzal, en ontdek onze oplossingen en producten!
BETONVERF
Met betonverf kan je van een speelplein weer een gezellige plaats maken. Gelukkig is betonverf een goedkope methode en is het eenvoudig zelf aan te brengen.
Betonverf:
• Gemakkelijk aan te brengen
• Stoot-, kras- en slijtvast
• Geen primer nodig
• Geschikt voor diverse ondergronden: betontegels, straatstenen of asfalt
GEBRUIK DE JUISTE VERFTECHNIEK
Een perfect eindresultaat is een resultaat zonder strepen, vegen of ongewenste kleurschakeringen.
1. Giet uw verf in een verfbakje of verfemmer.
2. Breng in de hoeken, kanten en stopcontacten of lichtschakelaars met een verfborstel enkele centimeters breed verf aan. Laat de verf voldoende drogen.
3. Werk vanaf nu verder met een verfrol. Haal uw verfrol door uw verfbakje/verfemmer tot deze goed verzadigd is.
4. U werkt best in vlakken van 1 vierkante meter. Werk per 1m² steeds van boven naar beneden en naar uw lichtinval toe. Zet eerst enkele verticale strepen op de muur. Ga er vervolgens horizontaal over om de verf egaal over het vlak te verdelen. En eindig weer in verticale richting.
5. Werk elke muur in één sessie af. Probeer overlappingen op ooghoogte beperken. Zo zal een nieuwe aanzet het minst opvallen
BBQ-TIME!
Hitte bestendige verf is een coating die uitermate geschikt is aan ondergronden die vaak onderhevig zijn aan hoge temperaturen. Deze coating is bestand tegen een temperatuur van 600ºC. Dit is een ideale laklaag voor BBQ, kachels, stoomleidingen, verwarmingsketels en schouwen.
Je BBQ een laklaag geven doe je best bij een omgevingstemperatuur van 15 tot 25°C. Als je BBQ buitenstaat, hou dan zeker rekening met de weersvoorspelling (regen!).
Voorbereiding:
Maak je BBQ eerst grondig leeg. Verwijder alle kolen of houtresten. Schuur de roestplekken af met een grof schuurpapier of schuurmatje. Met fijn schuurpapier zet je uw ondergrond mat. De vele fijne krasjes zorgen voor een goede hechting. Maak je ondergrond stofvrij met behulp van een handborstel en ontvet goed vooraleer je begint te schilderen.
Coating aanbrengen:
Roer de verf goed op. Breng 2 dunne lagen hitte bestendige verf aan met een interval van 24 uur. Gebruik hiervoor een verfborstel of verfrol. Laat na het aanbrengen van de laatste laag de coating 30 tot 60 minuten inbakken à 150°C en dit om de laklaag te laten uitharden. Rookontwikkeling hierbij is normaal. Pas 24 uur na het uitharden kan je de BBQ in gebruik nemen.
Kleur: zwart en aluminium
Glansgraad: mat
PASTELKLEUREN
Roze is een zoete kleur, de kleur van romantiek, zorg en vertrouwen. Roze brengt een sprookjesachtige sfeer met zich mee.
In roze zijn er ontzettend veel verschillende varianten en tinten te verkrijgen. En elke roze tint heeft zijn eigenheid. Combineer gerust roze tinten met elkaar.
Waar roze te gebruiken? Roze valt perfect te combineren in een moderne leefruimte, een slaapkamer, een badkamer of een ware prinsessenkamer.
KEUKENIDEEËN
Blauw zorgt voor rust en ontspanning. Net daarom met uitstek de ideale verfkleur voor uw keukenmuren. Zo kunt u na een drukke werkdag de kalmte op te zoeken tijdens het koken.
Mosterdgeel is hip. Het is een kleur met een warm retro gevoel. Mosterdgeel maakt uw keuken in combinatie met witte of beige tinten knus en uitnodigend. Een aanrader in uw keuken!
Groene natuurtinten in jouw keuken geven je meteen een prettig gevoel. Groen is perfect combineerbaar met bruine, grijze en andere aardetinten.
ZEG HET MET ROOD
Rood is de kleur van de liefde, passie en leven. Er is geen kleur die zoveel contrasten in zich draagt als rood.
Rood is een spannende kleur voor het interieur. Het is een kleur die een enorme warmte brengt in een kamer. Rood is een krachtige verfkleur die veel aandacht trekt. Spring er dus spaarzaam mee om. Eén wand in een ruimte is doorgaans meer dan voldoende voor een spectaculair effect.
Rood is stoer in al zijn tinten.
GEOMETRIE IN KLEUR
Aanbrengen van patronen. Hoe begin je eraan?
Snij je patroon uit een stuk stevig karton. Teken je patroon af in krijt op je muur. Plak met afplaktape het patroon af over de krijtlijnen. Druk de schilderstape stevig aan. Verf voorzichtig over de afplaktape, zodat je een mooie en duidelijke lijn krijgt. Vul je vormen op met de gewenste kleur. Begin dan altijd met de lichtste kleur. Breng voor elke kleur twee lagen verf aan. Trek na de tweede laag de schilderstape onmiddellijk af naar de zijde van de verf toe.
INSPIRATIE VOOR UW HAL
Het begint bij uw hal …
De hal is het visitekaartje van je woning. Deze ruimte bepaalt de eerste indruk die u nalaat aan uw gasten. Net daarom de moeite om goed over na te denken.
Durf levendige kleuren kiezen! Wij selecteren alvast deze kleuren voor u.
Blauw zorgt voor rust en ontspanning en bovendien stimuleert blauw uw inspiratie en intuïtie. Blauwtinten werken verfrissend in een interieur met veel houten accenten en natuurlijke materialen en zijn gemakkelijk te combineren met andere kleuren. Deze universele kleur is geknipt om in uw hal toe te passen.
60/30/10-REGEL: LESJE KLEUREN KIEZEN
Om de juiste muurkleur te selecteren, dien je rekening te houden met alle bestaande materialen van de ruimte. Denk aan de vloer, ramen en deuren of meubilair. Vind je het moeilijk om een passend kleurenpatroon voor je woning samen te stellen, gebruik dan aan de 60/30/10-regel … en zorg zo voor een passend, kleurrijk en harmonieus interieur.
60 % dominante kleur
30 % secundaire kleur
10 % accentkleur
= harmonieus interieur
In bijgaand beeld enkele praktische voorbeelden.
DE JUISTE AFPLAKOPLOSSING VOOR ELKE TOEPASSING
Voor een perfect verfresultaat heeft u het juiste materiaal nodig. Afplaktape is daar eentje van.
De gele afplaktape is de meest courante in gebruik voor een super rechte belijning.
Eigenschapppen:
• 19mm, 25mm, 38mm breedte
• Goede hechting en treksterkte
• Gemakkelijk te verwerken
• Laat geen lijmresten achter
• Voor schilderwerk op gladde en licht ruwe ondergrond
• Binnenshuis tot 3 maanden inzetbaar
De paarse afplaktape voor kwetsbare ondergronden.
Eigenschapppen:
• 19mm, 25mm, 38mm breedte
• Goed te verwijderen van kwetsbare ondergronden
• Laat geen lijmresten achter
• Voor schilderwerk op pas geschilderde ondergronden
• Binnenshuis tot 4 dagen inzetbaar
PIMP JE KOT
Pimp je kot – klaar voor een nieuwe start?
Waar moet je aan denken:
• Kies je kleuren in functie van de oriëntatie ten opzichte van de zon. Heb je zeer veel lichtinval? Koel die dan wat af met koude kleuren. Heb je weinig of geen lichtinval? Kies dan voor warmere tinten.
• Hou rekening met de vorm van je kamer. Een kleine kamer lijkt groter wanneer je alles in lichte tinten schildert, inclusief deuren. Een smalle kamer breder doen lijken doe je door te kiezen voor koele, lichte kleuren voor de zijwanden.
• Breng leven in je kamen door felgekleurde accenten (kussens, kaders, planten)
• Een spiegel doet wonderen met je ruimtegevoel.
Een laag plafond hoger doen lijken?
• Gebruik lichte en koele kleuren
• Zorg voor verticale elementen in je ruimte
• De kleuren van de muren moeten enkele tinten donkerder zijn.
GEEF JE TEGELS EEN NIEUWE UITSTRALING
Heb je ouderwetse tegels in de keuken of badkamer hangen? Geef je tegels een nieuwe uitstraling met verf.
1. Reinig en ontvet de tegels grondig.
2. Schuur de tegel zo goed als mogelijk op om hem grof te maken. Gebruik zeker geen te grove korrel want dit kan krassen in je tegels maken.
3. Maak stofvrij.
4. Plak niet te schilderen delen af.
5. Breng een eerste laag acrylverf aan. Laat de ruimte goed ventileren om een goede droging te bekomen.
6. Werk af met een tweede laag acrylverf en laat opnieuw drogen.
Wat heb je nodig?
• Verf: acrylverf
• Verfborstel of rol
• Verfbakje
• Reinigingsmiddel
• (Schuur)spons
• Afplaktape
WAT IS POLYESTER?
Polyester is de sterkste materie die we kunnen gebruiken voor de aanleg van een vijver of zwembad. Boten, caravans, campers, autobumpers, douchebakken, kano’s zijn allemaal opgebouwd uit polyester.
Wat heb je nodig?
afdek tetra • afdekfolie •ontluchtingsrol • blokborstel • afplaktape • roerstokje • aceton • vodden • polyesterhars • verharder • temperatuur boven 12°C
Verwerking
1. Zorg ervoor dat al het materiaal klaar ligt en je glasmatten gesneden zijn. Bescherm je handen en zet een stofmasker op. Is je zwembad, vijver,… dieper dan 1meter, dan gebruik je minimum 2 lagen. Hiervoor gebruik je best glasmatten van 300 gram.
2. Meng de polyesterhars met de verharder. Je moet 2 tot 4% verharder toevoegen (bij warm weer gebruik je best 2%, anders droogt het te snel). Vanaf nu heb je 5 tot 10 minuten om het mengsel te verwerken, dus meng het met kleine beetjes te gelijk.
3. De ondergrond goed inwrijven met het polyesterharsmengsel met behulp van een blokborstel (niet zuinig zijn). Begin je met een zeer poreuze ondergrond zoals ruw hout, korrelige ondergrond gebruik eerst G4 om de poriën te vullen en een goede hechting te bekomen. (droogtijd G4 = 1uur) Je plaatst de 1ste mat tegen de ondergrond. Omdat je best nat-in-nat werkt, wrijf je de 1ste mat voor de helft in met het polyesterharsmengsel om daar de 2de laag mat op te leggen, die je daarna terug met het polyesterharsmengsel moet inwrijven, dit herhaal je telkens. Daar waar je de 2de laag hebt aangebracht maak je gebruik van de ontluchtingsrol, dit doe je steeds in de natte specie.
4. Ten minste 1 dag wachten alvorens de eindlaag aan te brengen. Lichtjes schuren en alles goed stofzuigen.
Tip : Verwerk de topcoat nooit in de vlakke zon (anders kan de eindlaag kleverig blijven en / of kleurverschillen vertonen).
ZO BEREKEN JE DE JUISTE HOEVEELHEID VERF
Het is niet altijd even eenvoudig om de juiste hoeveelheid verf te berekenen. Dien je één muurtje zonder hoeken te schilderen, dan is het eigenlijk vrij simpel. Maar hoe begin je eraan als je ruimte bestaat uit hoeken en kanten met ramen en deuren of ingemaakte kasten?
1. Meet de oppervlakte van je verschillende muren
Neem van elke muur de lengte en de hoogte en vermenigvuldig deze twee getallen om de oppervlakte per muur te berekenen. Tel de oppervlaktes van de verschillende muren die je in dezelfde kleur wilt verven op.
2. Vergeet je plafond niet
Voor het plafond vermenigvuldig je de lengte met de breedte.
3. Meet de oppervlakte van ramen en deuren
Bereken vervolgens ook de oppervlakte van ramen, ingebouwde kasten of deuren per ruimte. Trek dit van je totaal aantal vierkante meters af per gewenste kleur.
4. Hou rekening met het aantal lagen
Vermenigvuldig je totale oppervlakte per kleur met het aantal lagen dat je nodig hebt. Voor een mooi eindresultaat raden wij aan om steeds twee lagen aan te brengen. Het kan handig zijn om wat extra verf te bestellen voor latere retouches.
5. Verbruik muurverf of gevelverf = 10m² per liter (voor één laag)
Als laatste stap deel je het eindtotaal per kleur door het aantal m²/l. Zo bekom je het exacte aantal benodigde liters per kleur uit.