Muurverven

Muurverven zijn bedoeld om oppervlakken te beschermen en te verfraaien.

Er zijn verschillende soorten en varianten, elk met hun eigen kenmerken en toepassingen. Het type muurverf dat je kiest, is afhankelijk van verschillende factoren zoals ondergrond, de gewenste uitstraling en toepassing.

Binnenmuurverven

Matte binnenmuurverf

De meest gekozen binnenmuurverf is Latex.
Deze sneldrogende , geurloze (gemaakt op waterbasis) verf is makkelijk te verwerken en heeft een matte, zachte uitstraling. Latex is ideaal op nieuwe (mits gebruik van muurprimer vooraf) of reeds geschilderde binnenmuren, plafonds en diverse ondergronden zoals pleisterwerk, gipskartonplaten, bakstenen, beton en behang.

Satijnglanzende binnenmuurverf

Zoekt u een licht satijnglazende of makkelijk afwasbare verf ? Dan is Acryl hiervoor de geschikte oplossing:
omwille van zijn schrobvaste en vochtwerende eigenschap is deze watergedragen verf, perfect voor muren en plafonds in keukens en badkamers. Kan zowel op nieuwe (mits gebruik van muurprimer vooraf) als reeds geschilderde muren of plafonds aangebracht worden.

Latex en Acryl zijn beide verkrijgbaar in meer dan 15.000 kleuren !

Buitenmuurverven

Satijnglanzende buitenmuurverf

 Acryl verf is de eenvoudigste oplossing om uw buitengevel een (nieuwe) kleur te geven. Door zijn flexibiliteit en UV- bestendigheid zal deze gevelverf minder snel barsten, afschilferen of verkleuren. Acryl is makkelijk aan te brengen (met rol, borstel of spuitpistool), zorgt voor een zeer goede dekking en is een duurzame oplossing voor wel 8 à 10 jaar. Geschikt op nieuwe of reeds geschilderde betonafsluitingen, buitenmuren en zelfs PVC.

Matte minerale gevelverf

Kaleien is een schildertechniek waarbij dunne kalkpleister met een blokkwast op de muur, meestal metselwerk, wordt uit- gestreken. De minerale kaleiverf van Stoopen & Meeus geeft uw woning een meer authentiek karakter en verbergt ook moeiteloos ongewenste oneffenheden. De kleurnuances veranderen naargelang het weer :bij vochtig weer neemt de kaleilaag vocht op (wolkjeseffect), dat bij droger weer terug verdampt. Anderzijds laat kalei ook toe dat opstijgend vocht of ander vocht van binnen, naar buiten toe kan verdampen.

Bescherming tegen water en vuil

Een poreuze, niet geschilderde gevel waterafstotend maken ? Gebruik dan silicomur . Deze transparante silicon-mengeling dringt diep in de gevelstenen, bakstenen of pleisterwerk en reageert met het aanwezige vocht . Hierdoor ontstaat een langdurig waterafstotend effect en wordt de muur tegelijk beschermt tegen mos en vorst.

Voorbehandelingen

Primer voor nieuwe muren of plafonds

Om de hechting van de verf te verbeteren en de verfabsorptie te verminderen wordt er bij nieuwe muren altijd eerst een muurprimer aangebracht. Deze watergedragen grondlaag kan met borstel, rol of verfpistool verwerkt worden en is geschikt voor binnenmuren en plafonds in pleisterwerk, gipskarton, metselwerk, beton enz. Met een muurprimer voorkom je ook strepen en glansverschillen (inzuigen van de ondergrond) .

Fixeermiddel/primer voor sterk zuigende ondergronden

Bij een zeer sterk zuigende of poederende binnen-of buitenmuur breng je eerst een laag  fixateur aan. Dit kleurloos impregnatiemiddel dringt zeer diep in het oppervlak en zet als het ware alle kleine “losse” partikeltjes vast, waardoor verpoedering wordt vermeden en hechting van de verf wordt verbeterd. Een oude baksteen muur in huis maak je met deze beschermingslaag  meteen stofvrij !