Nieuws / Acties

Ons archief met interessante nieuwtjes over verf en schilderen

De Verffabriek werkt mee aan een beter milieu

Om onze belasting op het milieu te verkleinen scheiden wij al geruime tijd alle verpakkingen van leveranciers en laten deze gepast recycleren. We kiezen er al langer voor om geen plastic zakken aan te bieden aan de kassa. Gebruik een van de gratis kartonnen dozen die beschikbaar zijn aan de ingang.

Onze nieuwe behangcollecties zijn binnen

Bekijk hier onze nieuwe collectie!


MOOI PLAMUURWERK

Mooi plamuurwerk zorgt voor perfect gladde muren, klaar om te schilderen of te behangen.

Wanneer plamuren?
• om slecht bepleisterde of beschadigde muren te herstellen
• om gyprocplaten mooi en strak af te werken
• om geschilderde of behangen ondergronden te herstellen of te renoveren

Waarop letten:
1. De ondergrond moet schoon, droog en vrij zijn van stof en loszittend materiaal.
2. Sterk zuigende en/of poederende ondergronden dienen vooraf gefixeerd te worden.
3. Metalen delen in de ondergrond zoals spijkers en schroeven dienen vooraf behandeld te worden met een roestwerende primer
4. Schuurbaar na minimaal 2 uur voor een reparatie van 5 mm diep.


BBQ-time!

Hitte bestendige verf is een coating die uitermate geschikt is aan ondergronden die vaak onderhevig zijn aan hoge temperaturen. Deze coating is bestand tegen een temperatuur van 600ºC. Dit is een ideale laklaag voor BBQ, kachels, stoomleidingen, verwarmingsketels en schouwen.

Je BBQ een laklaag geven doe je best bij een omgevingstemperatuur van 15 tot 25°C. Als je BBQ buitenstaat, hou dan zeker rekening met de weersvoorspelling (regen!).

Voorbereiding:
Maak je BBQ eerst grondig leeg. Verwijder alle kolen of houtresten. Schuur de roestplekken af met een grof schuurpapier of schuurmatje. Met fijn schuurpapier zet je uw ondergrond mat. De vele fijne krasjes zorgen voor een goede hechting. Maak je ondergrond stofvrij met behulp van een handborstel en ontvet goed vooraleer je begint te schilderen.

Coating aanbrengen:
Roer de verf goed op. Breng 2 dunne lagen hitte bestendige verf aan met een interval van 24 uur. Gebruik hiervoor een verfborstel of verfrol. Laat na het aanbrengen van de laatste laag de coating 30 tot 60 minuten inbakken à 150°C en dit om de laklaag te laten uitharden. Rookontwikkeling hierbij is normaal. Pas 24 uur na het uitharden kan je de BBQ in gebruik nemen.

Kleur: zwart en aluminium
Glansgraad: mat


Fijn schilderwerk zonder spatten!

Als je gaat verven in huis, is het altijd verstandig om je vloeren, ramen en meubels goed te beschermen tegen verfresten. Ontdek de verschillende soorten afdekmogelijkheden.

Vloeren:
Afdektetra, een licht karton dat makkelijk te snijden en plaatsen is, en herbruikbaar is. Is ook sterk genoeg bij verschuiven van bv een trapladder.

Voor trappen
Met vliesbehang en decoratief behangpapier geef je je interieur een unieke en mooi afgewerkte toets. En met de juiste behangbenodigdheden wordt de klus een pak aangenamer.

Meer info of advies nodig? Komen even langs in een van onze toonzalen, en ontdek onze oplossingen en producten!


BETONVERF

Met betonverf kan je van jouw speelplein weer een gezellige plaats maken. Gelukkig is betonverf een goedkope methode en is het eenvoudig zelf aan te brengen.

Betonverf:
• Gemakkelijk aan te brengen
• Stoot-, kras- en slijtvast
• Geen primer nodig
• Geschikt diverse ondergronden: betontegels, straatstenen of asfalt


GEBRUIK DE JUISTE VERFTECHNIEK

Een perfect eindresultaat is een resultaat zonder strepen, vegen of ongewenste kleurschakeringen?

1. Giet uw verf in een verfbakje of verfemmer.
2. Breng in de hoeken, kanten en stopcontacten of lichtschakelaars met een verfborstel enkele centimeters breed verf aan. Laat de verf voldoende drogen.
3. Werk vanaf nu verder met een verfrol. Haal uw verfrol door uw verfbakje/verfemmer tot deze goed verzadigd is.
4. U werkt best in vlakken van 1 vierkante meter. Werk per 1m² steeds van boven naar beneden en naar uw lichtinval toe. Zet eerst enkele verticale strepen op de muur. Ga er vervolgens horizontaal over om de verf egaal over het vlak te verdelen. En eindig weer in verticale richting.
5. Werk elke muur in één sessie af. Probeer overlappingen op ooghoogte beperken. Zo zal een nieuwe aanzet het minst opvallen


PASTELKLEUREN

Misty roze en Lola gaan hand in hand.

Roze is een zoete kleur, de kleur van romantiek, zorg en vertrouwen. Roze brengt een sprookjesachtige sfeer met zich mee.

In roze zijn er ontzettend veel verschillende varianten en tinten te verkrijgen. En elke roze tint heeft zijn eigenheid. Combineer gerust roze tinten met elkaar.

Waar roze te gebruiken? Roze valt perfect te combineren in een moderne leefruimte, een slaapkamer, een badkamer of een ware prinsessenkamer.


BLAUWTINTEN

De juiste verfkleur kiezen voor je slaapkamer is absoluut in het belang van jouw goede nachtrust. Om een ontspannen en vertrouwelijke sfeer te creëren, en daarom gaan wij voor … blauwtinten.

Blauw zit helemaal in de lift en blijft winnen aan populariteit. Het kleurenpalet van blauwtinten is zeer uitgebreid. Het gaat van frisse, lichte tinten over donkere, warme kleuren tot vergrijsde blauwen. Of een mysterieuze mix van donkerblauw tot dieppaars.

En elke kleur heeft zijn eigenheid en betekenis. Voor welke blauwtint ga jij?


KEUKENINDEEËN

Blauw zorgt voor rust en ontspanning. Net daarom met uitstek de ideale verfkleur voor uw keukenmuren. Zo kunt u na een drukke werkdag de kalmte op te zoeken tijdens het koken.

Mosterdgeel is hip. Het is een kleur met een warm retro gevoel. Mosterdgeel maakt uw keuken in combinatie met witte of beige tinten knus en uitnodigend. Een aanrader in uw keuken!

Groene natuurtinten in jouw keuken geven je meteen een prettig gevoel. Groen is perfect combineerbaar met bruine, grijze en andere aardetinten.


ZEG HET MET ROOD

Rood is de kleur van en liefde, passie en leven. Er is geen kleur die zoveel contrasten in zich draagt als rood. Rode verfkleuren geven kracht maar een teveel aan rood bezorgd je irritatie...

Rood in uw interieur:
Rood is een spannende kleur voor het interieur. Het is een kleur die een enorme warmte brengt in een kamer. Rood is een krachtige verfkleur die veel aandacht trekt. Spring er dus spaarzaam mee om. Eén wand in een ruimte is doorgaans meer dan voldoende voor een spectaculair effect.

Rood is stoer in al zijn tinten.


KLEURENTRENDS 2019

KORAALROZE is de trendkleur voor het komende jaar. Roze tinten associëren we met tederheid, zachtheid en gevoeligheid Net daarom creëren roze tinten in huis een oase van rust.

GROEN en BLAUW integreren in jouw interieur, haalt de natuur binnen in huis. Deze natuurlijke en aardse kleuren zijn prachtig in combinatie met houten accessoires en combineren perfect met zachtroze en zandkleurige tinten.


CARNAVAL

Heb je verf, vernis of behanglijm nodig voor de VERSIERING van jouw praalwagen voor CARNAVAL, of wil je samen met de kinderen leuke CARNAVALSMASKERS maken? De Verffabriek heeft alles in huis om u hierbij te helpen! Eco vernis is een ideale toplaag voor versteviging en bescherming van al uw praalwagens. Verkrijgbaar in satijn en hoogglans. Kant-en-klaar. Transparant. Watergedragen. 10m² per l. Verpakking 2.5L Acrylaat verf is de perfecte gekleurde eindlaag. Alle kleuren mogelijk. Watergedragen. Gemakkelijk aan te brengen en te overschilderen met vernis. 10m² per l. Verpakking 0.75L, 2.5L, 4L of 8L. LM coating is een fixeerlaag die gebruikt wordt om de zuiging in piepschuim te voorkomen en de hechting te bevorderen. Kant-en-klaar. Geen verdunning nodig. 8m² per l. Watergedragen. Verpakking 10L. Omschrijf ons je project, we maken je een goede offerte op.


BEHANG MET GOUDEN TINTEN

Glimmende accessoires
Glinsterende details
Glanzende accenten
Goudkleurige elementen zijn erg trendy en brengen heel veel warmte in huis. Laat zeker enkele gouden details terug komen op diverse plaatsen in je interieur, zo ontstaat er een mooi geheel.
Wij proberen het alvast met behang met een gouden print.


GEOMETRIE IN KLEUR

Aanbrengen van patronen. Hoe begin je eraan?
Snij je patroon uit een stuk stevig karton. Teken je patroon af in krijt op je muur. Plak met afplaktape het patroon af over de krijtlijnen. Druk de schilderstape stevig aan. Verf voorzichtig over de afplaktape, zodat je een mooie en duidelijke lijn krijgt. Vul je vormen op met de gewenste kleur. Begin dan altijd met de lichtste kleur. Breng voor elke kleur twee lagen verf aan. Trek na de tweede laag de schilderstape onmiddellijk af naar de zijde van de verf toe.


INSPIRATIE VOOR UW HAL

Het begint bij uw hal …

De hal is het visitekaartje van je woning. Deze ruimte bepaalt de eerste indruk die u nalaat aan uw gasten. Net daarom de moeite om goed over na te denken.

Durf levendige kleuren kiezen! Wij selecteren alvast deze kleuren voor u.

Blauw zorgt voor rust en ontspanning en bovendien stimuleert blauw uw inspiratie en intuïtie. Blauwtinten werken verfrissend in een interieur met veel houten accenten en natuurlijke materialen en zijn gemakkelijk te combineren met andere kleuren. Deze universele kleur is geknipt om in uw hal toe te passen.


60/30/10-REGEL: LESJE KLEUREN KIEZEN

Om de juiste muurkleur te selecteren, dien je rekening te houden met alle bestaande materialen van de ruimte. Denk aan de vloer, ramen en deuren of meubilair. Vind je het moeilijk om een passend kleurenpatroon voor je woning samen te stellen, gebruik dan aan de 60/30/10-regel … en zorg zo voor een passend, kleurrijk en harmonieus interieur.
60 % dominante kleur
30 % secundaire kleur
10 % accentkleur
= harmonieus interieur
In bijgaand beeld enkele praktische voorbeelden.


DE JUISTE AFPLAKOPLOSSING VOOR ELKE TOEPASSING

Voor een perfect verfresultaat heeft u het juiste materiaal nodig. Afplaktape is daar eentje van.

De gele afplaktape is de meest courante in gebruik voor een super rechte belijning.

Eigenschapppen:
• 19mm, 25mm, 38mm breedte
• Goede hechting en treksterkte
• Gemakkelijk te verwerken
• Laat geen lijmresten achter
• Voor schilderwerk op gladde en licht ruwe ondergrond
• Binnenshuis tot 3 maanden inzetbaar

De paarse afplaktape voor kwetsbare ondergronden.

Eigenschapppen:
• 19mm, 25mm, 38mm breedte
• Goed te verwijderen van kwetsbare ondergronden
• Laat geen lijmresten achter
• Voor schilderwerk op pas geschilderde ondergronden
• Binnenshuis tot 4 dagen inzetbaar


WEDSTRIJD: ZET JE KAMER IN DE VERF

Heeft jouw slaapkamer, woonkamer of traphal een nieuw laagje verf nodig?
Maak een afbeelding, geef het aantal te schilderen m² op plaats deze op onze Facebookpagina als antwoord op de post hierover (dd 11/09/2018). Uit alle inzendingen trekken we er eentje uit en die krijgt genoeg verf om een make over in het echt uit te voeren!

We sluiten de wedstrijd af eind deze maand (30/09/2018). Op 3 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt.


PIMP JE KOT

Pimp je kot – klaar voor een nieuwe start?

Waar moet je aan denken:

• Kies je kleuren in functie van de oriëntatie ten opzichte van de zon. Heb je zeer veel lichtinval? Koel die dan wat af met koude kleuren. Heb je weinig of geen lichtinval? Kies dan voor warmere tinten.
• Hou rekening met de vorm van je kamer. Een kleine kamer lijkt groter wanneer je alles in lichte tinten schildert, inclusief deuren. Een smalle kamer breder doen lijken doe je door te kiezen voor koele, lichte kleuren voor de zijwanden.
• Breng leven in je kamen door felgekleurde accenten (kussens, kaders, planten)
• Een spiegel doet wonderen met je ruimtegevoel.

Een laag plafond hoger doen lijken?

• Gebruik lichte en koele kleuren
• Zorg voor verticale elementen in je ruimte
• De kleuren van de muren moeten enkele tinten donkerder zijn.


GEEF JE TEGELS EEN NIEUWE UITSTRALING

Heb je ouderwetse tegels in de keuken of badkamer hangen? Geef je tegels een nieuwe uitstraling met verf.

1. Reinig en ontvet de tegels grondig.
2. Schuur de tegel zo goed als mogelijk op om hem grof te maken. Gebruik zeker geen te grove korrel want dit kan krassen in je tegels maken.
3. Maak stofvrij.
4. Plak niet te schilderen delen af.
5. Breng een eerste laag PU multi lak aan. Laat de ruimte goed ventileren om een goede droging te bekomen.
6. Werk af met een tweede laag PU multi lak en laat opnieuw drogen.

Wat heb je nodig?
• Verf: PU multi lak aqua
• Verfborstel of rol
• Verfbakje
• Reinigingsmiddel
• (Schuur)spons
• Afplaktape


polyester

WAT IS POLYESTER?

Polyester is de sterkste materie die we kunnen gebruiken voor de aanleg van een vijver of zwembad. Boten, caravans, campers, autobumpers, douchebakken, kano’s zijn allemaal opgebouwd uit polyester.

Wat heb je nodig?

verfbakje of verfemmer + rooster • afdek tetra • afdekfolie • verfrol + beugel • verfborstel • afplaktape • roerstokje • aceton • vodden • polyesterhars • verharder • temperatuur boven 12°C

Verwerking

1. Zorg ervoor dat al het materiaal klaar ligt en je glasmatten gesneden zijn. Bescherm je handen en zet een stofmasker op. Is je zwembad, vijver,… dieper dan 1meter, dan gebruik je minimum 2 lagen. Hiervoor gebruik je best glasmatten van 300 gram.

2. Meng de polyesterhars met de verharder. Je moet 2 tot 4% verharder toevoegen (bij warm weer gebruik je best 2%, anders droogt het te snel). Vanaf nu heb je 5 tot 10 minuten om het mengsel te verwerken, dus meng het met kleine beetjes te gelijk.

3. De ondergrond goed inwrijven met het polyesterharsmengsel met behulp van een blokborstel (niet zuinig zijn). Begin je met een zeer poreuze ondergrond zoals ruw hout, korrelige ondergrond gebruik eerst G4 om de poriën te vullen en een goede hechting te bekomen. (droogtijd G4 = 1uur) Je plaatst de 1ste mat tegen de ondergrond. Omdat je best nat-in-nat werkt, wrijf je de 1ste mat voor de helft in met het polyesterharsmengsel om daar de 2de laag mat op te leggen, die je daarna terug met het polyesterharsmengsel moet inwrijven, dit herhaal je telkens. Daar waar je de 2de laag hebt aangebracht maak je gebruik van de ontluchtingsrol, dit doe je steeds in de natte specie.

4. Ten minste 1 dag wachten alvorens de eindlaag aan te brengen. Liichtjes schuren en alles goed stofzuigen.

Tip : Verwerk de topcoat nooit in de vlakke zon (anders kan de topcoat kleverig blijven en / of kleurverschillen vertonen).


natuursteen impregneermiddel

HET NATUURVRIENBDELIJKE IMPREGNEERMIDDEL VOOR NATUURSTEEN

Natuursteenprotectie is ideaal op alle natuurstenen, harde baksteen, getrilde beton, leien, dorpels, vensterbanken,….

Verfeigenschappen

 • Goede penetratie
 • Na droging, originele kleur
 • Dampdoorlatend
 • Bevat geen siliconeolie of oplosmiddelen
 • Maakt geen vlekken
 • Vuil-water- en algenwerend
 • Hoog rendement

Rendement

10-20m² per liter; Zeer afhankelijk van de ondergrond.


hoe uw zwembad op te starten

HOE UW ZWEMBAD OP TE STARTEN?

Lees er alles over bij onze tips.


de nieuwe lente- en zomertinten

DE NIEUWE LENTE- EN ZOMERTINTEN

De nieuwe lente- en zomertinten. Kom ze alvast ontdekken in onze toonzaal. Zij doen ons dromen van de komende zon, zee en strandvakanties.


zo bereken je de juiste hoeveelheid verf

ZO BEREKEN JE DE JUISTE HOEVEELHEID VERF

Het is niet altijd even eenvoudig om de juiste hoeveelheid verf te berekenen. Dien je één muurtje zonder hoeken te schilderen, dan is het eigenlijk vrij simpel. Maar hoe begin je eraan als je ruimte bestaat uit hoeken en kanten met ramen en deuren of ingemaakte kasten?

1. Meet de oppervlakte van je verschillende muren
Neem van elke muur de lengte en de hoogte en vermenigvuldig deze twee getallen om de oppervlakte per muur te berekenen. Tel de oppervlaktes van de verschillende muren die je in dezelfde kleur wilt verven op.

2. Vergeet je plafond niet
Voor het plafond vermenigvuldig je de lengte met de breedte.

3. Meet de oppervlakte van ramen en deuren
Bereken vervolgens ook de oppervlakte van ramen, ingebouwde kasten of deuren per ruimte. Trek dit van je totaal aantal vierkante meters af per gewenste kleur.

4. Hou rekening met het aantal lagen
Vermenigvuldig je totale oppervlakte per kleur met het aantal lagen dat je nodig hebt. Voor een mooi eindresultaat raden wij aan om steeds twee lagen aan te brengen. Het kan handig zijn om wat extra verf te bestellen voor latere retouches.

5. Verbruik muurverf of gevelverf = 10m² per liter
Als laatste stap deel je het eindtotaal per kleur door het aantal m²/l. Zo bekom je het exacte aantal benodigde liters per kleur uit.


magneetvlies

MAGNEETVLIES

Zonder plakband en punaises allerlei tekeningen en memo’s bevestigen met magneten, het kan! Magneetvlies kan naar eigen smaak afgewerkt worden met muurverf. Door deze magneetvlies wordt uw oppervlakte een unieke presentatiewand. Deze vlies is met behulp van lijm geschikt voor elk muur in uw kantoor, vergaderruimte of bij u thuis. ROL 10m x 62 cm. Tevens verkrijgbaar per lopende meter.

Hoe ga je te werk?
1. De ondergrond moet droog,vet- en stofvrij zijn zodat een goede fixatie van de lijm mogelijk is.
2. Breng een grondlaag aan op de ondergrond om inzuiging van de lijm te voorkomen.
3. Breng met een blokborstel of verfrol een dikke laag behanglijm aan op de ondergrond.
4. Plaats de strook in de natte lijm. Gebruik een kunststofspatel om het magneetbehang tegen de muur te drukken.
5. Kleef de volgende strook stotend tegen de vorige aan, laat ze niet overlappen. Verwijder overtollige lijm onmiddellijk met een vochtige doek.
6. Overschilder het vlies met 2 lagen muurverf van zodra de lijm volledig droog is (+/-12uur).


onze behang collecties

NIEUWE BEHANGCOLLECTIES

Onze nieuwe behangcollecties zijn er. Bekijk enkele voorbeelden hier. Om alles te bekijken, kom even langs, je krijgt er advies bovenop!


voorbereiding schilderen

GOED VOORBEREID IS HALF WERK

Een goede voorbereiding is essentieel om tot een perfect resultaat van uw schilderplannen te komen. Bij schilderwerken is een goede voorbereiding van uw ondergrond onontbeerlijk voor het perfecte resultaat. Te vaak nog staat men hier niet bij stil of wordt met de ondergrond te lichtzinnig omgegaan, wat nare gevolgen kan hebben. Hou er rekening mee dat een goede voorbereiding al gauw de helft van de tijd in beslag neemt. Neem voldoende tijd om te schuren, af te wassen, te plamuren en te fixeren.

Wij hebben een heel gamma non-paint producten gaande van protectie, lijmen en kitten, egalisatiemiddelen, plamuren tot borstels en tapes. Onze medewerkers helpen u graag verder met technisch advies.


paars, de kleur van 1018

PAARS: de kleur van 2018

Maar hoe combineer je paars met andere kleuren? Paars is een opvallende, mysterieuze en krachtige kleur. Net daardoor schrikt het ons vaak af om paars als verfkleur te gebruiken. Nochtans kan de juiste kleurencombinatie leiden tot prachtige resultaten. Welke kleuren passen bij paars? Bekijk even de foto hiernaast.


oppervlaktebehandelingen beton

BETONPROTECTIE

Betonprotectie is een milieuvriendelijk impregneermiddel dat de poriën van het beton vult met was en glasparels waardoor de ondergrond alg-, mos-, vuil- en waterafstotend wordt. Betonprotectie is geschikt voor alle poreuze minerale ondergronden zoals kalksteen, zandkalksteen, klinkers, beton, cementvloeren, terracotta, poreuze gevelstenen, kalkverf, kalei, kalkstucco’s, ... .

Eigenschappen:

 • Door de glasparels worden grote poriën gemakkelijk gevuld en bekom je een slijtvaste bescherming;
 • Dampdoorlatend;
 • Na droging behoud van originele kleur;
 • Bevat geen siliconen of oplosmiddelen (0 gram VOC);
 • Ongevaarlijk voor mens, natuur en steen;
 • Verwijderbaar met een alkalische reiniger (PH10);
 • Reinigen wordt gemakkelijker en onderhoudsfrequentie vermindert.

Technische vragen of vragen over applicatie? Wij zijn u graag van dienst dus aarzel vooral niet om contact met ons op te nemen!


brandwerend verven

BRANDWEREND VERVEN

Constructies van hout, staal of beton … allemaal dienen zij brandwerend behandeld te worden om een gebouw, een parkeergarages of een gevel te beveiligen tegen de gevolgen van brand. Brandvertragende verven en vernissen zwellen op als ze in contact komen met vuur of warmte en vormen daardoor een isolerende schuimlaag die de verspreiding van vuur vertraagt. Heeft u interesse in brandwerende verf? Wij zijn u graag van dienst dus aarzel vooral niet om contact met ons op te nemen!


kleueradvies groen

OH DENNEBOOM....

Net als de dennenboom bij het einde van het jaar past, past de kleur groen in ieders interieur. Groen is in de natuur de meest voorkomende kleur en net daarom komt ze harmonieus, vrolijk en evenwichtig over. Ze straalt tevens kracht en actie uit maar anderzijds brengt groen steeds weer die natuurlijke ontspanning. Vooral lichtgroen, donker mosgroen en blauwgroen werken relaxerend en geven rust.

Groen in combinatie met...

Groen is een secundaire kleur die bestaat uit een mengeling van de primaire kleuren geel, blauw en rood. En daarom kun je groen goed combineren met vele andere kleuren. Je kan tevens groen altijd mooi combineren met échte natuurlijke elementen zoals bijvoorbeeld een houten of natuurstenen vloer.

Kleuren combineren is moeilijk. Laat je bijstaan door één van onze kleuradviseurs. Wij geven in de omgeving van Hamme, Wetteren, Lebbeke, Dendermonde, Zele, Waasmunster, Oosterzele, Melle …. graag professioneel kleuradvies.


kalkverf

WELKE ONDERGRONDEN ZIJN GESCHIKT VOOR KALKVERF?

Binnenshuis kan kalkverf kan op vele ondergronden aangebracht worden. Op zuigende ondergronden zoals metselwerk, bepleistering, bakstenen of beton. Maar ook op niet-zuigende ondergronden zoals oud schilderwerk, hout, MDF of metaal. Daarnaast kan kalkverf ook buiten gebruikt worden als gevelverf (op een niet-geschilderde minerale ondergrond).

Kalkverf van Stoopen & Meeûs is een kalkmatte, decoratieve verf met vele mogelijkheden naar schilder- en spateltechnieken. De verf leent zich zeer goed voor restauraties en renovaties van oude gebouwen. Bovendien is het een ‘natuurlijke verf’ met een groot traditioneel en ecologisch karakter.

Wij sommen even de belangrijkste eigenschappen op:

 • Milieuvriendelijk
 • Hoog renoverend en decoratief karakter
 • Matte, minerale kalk-look
 • Goede duurzaamheid


structuurverf

WAT IS STRUCTUURVERF?

Structuurverf is een latex verfsoort waaraan zand- of kwartskorrels zijn toegevoegd. Het wordt gebruikt om een oppervlakte een ruw effect te geven of om eventuele oneffenheden van de de ondergrond te verbergen. Schilders kunnen met structuurverf een uniek effect creëren op muren, door het op bepaalde manieren aan te brengen. Door bijvoorbeeld met een blokkwast de structuurverf in halve cirkels aan te brengen. Maar structuurverf kan ook rechttoe rechtaan worden aangebracht met een verfroller wat een authentiek grof effect geeft aan de muur. Structuurverf kun je zowel op buiten als binnenmuren aanbrengen en op nagenoeg alle ondergronden.

Heeft u interesse in structuur verf? Wij zijn u graag van dienst dus aarzel vooral niet om contact met ons op te nemen!


De Verffabriek temperatuur schilderen

HOE BELANGRIJK IS TEMPERATUUR BIJ HET PLANNEN VAN SCHILDERWERKEN?

De temperatuur is uiterst belangrijk als je schilderwerken plant. Hou er rekening mee dat zowel te warm als te koud geen ideale omstandigheden bieden om te schilderen.

Buiten schilderen:

Probeer steeds een minimumtemperatuur van 10°C aan te houden. Hou niet alleen rekening met de omgevingstemperatuur maar tevens met de oppervlakte temperatuur van je te schilderen voorwerp. Ook deze dient meer dan 10°C te hebben. Hou ook rekening met vorst na het schilderwerk want vorst en verf gaan niet samen. De eerste uren na je schilderwerk mag er geen vorst in aanraking komt met je geschilderde oppervlakte.

Binnenschilderwerk:

Net als buiten is de optimale weerstemperatuur binnen ook tussen de 10 en 25 graden. Hoe lager de temperatuur, hoe langer de droogtijd. Onder de 5°C droogt watergedragen verf helemaal niet meer optimaal. Stijgt de temperatuur boven de 20 °C, dan verloopt de droging steeds sneller en wordt de verwerking van de verf moeilijker. Binnenshuis kan verwarming de droging van je schilderwerk uiteraard bevorderen. De temperatuur, vochtigheid, verluchting, wind/zon/regen zijn allemaal externe omgevingsfactoren waarmee je rekening dient te houden bij het plannen van schilderwerken.


warme winterkleuren

ONZE KLEUREN VOOR EEN GEZELLIGE, WARME WINTER

De woonkamer is de plek bij uitstek om gezellig samen te komen met familie en vrienden. Redenen genoeg dus om ze extra gezellig aan te kleden. Hoewel de woonkamer in de zomer luchtig mag aanvoelen is het toch aangenaam als ze in de wintermaanden een warme sfeer uitstraalt. Mosterd geel is een warme, uitnodigende, veelzijdige tint waarmee je allerlei sferen kan creëren, afhankelijk van de kleuren waarmee je combineert. Omdat deze kleur er vrijwel altijd uitspringt, heb je er weinig van nodig. In combinatie met warmgrijs of donkere kleuren is mosterdgeel altijd mooi.


Hamme zomert

MAAK KANS OP TICKETS VOOR HAMME ZOMERT

Wil je deze zomer op zaterdag 19 augustus meefeesten tijdens Hamme Zomert, doe dan nu mee met onze wedstrijd en maak kans op 2 gratis tickets. We verloten 5x2 tickets.

Wat moet je hiervoor doen? Stuur een mailtje met het juiste antwoord met vermelding van je naam tot en met 20 juli 2017 naar kleur@deverffabriek.be.

De vragen:

1. Hoeveel kleuren komen er voor in het logo van Hamme Zomert?
a) 2 kleuren
b) 3 kleuren
c) meer dan 4 kleuren
2. Hoeveel correcte antwoorden zullen wij per mail ontvangen tussen 26 juni en 20 juli?
Een deelname per e-mailadres. De winnaar wordt persoonlijk op de hoogte gebracht.


De Verffabriek Wetteren opening

OPENING DE VERFFABRIEK WETTEREN

Vanaf 21 februari 2017 kan u ook in Wetteren terecht bij de Verffabriek.

Meer info hier


De Verffabriek cadeau tip - Schenk een mooi, origineel en kleurrijk eindejaarscadeau

CADEAUBON

Schenk een mooi, origineel en kleurrijk verjaardagscadeau

Vraag een cadeaubon aan.


De Verffabriek kleurenadvies

KLEURADVIES AAN HUIS

Laat U helpen door één van onze kleuradviseurs. Wij komen graag bij u langs en bespreken samen met u de beste combinaties die bij uw huis of interieur passen.

Een afspraak maken?


De Verffabriek - Verffabriek focust op ecologie

VERFFABRIEK FOCUST OP ECOLOGIE

Verffabriek focust op ecologie

Bekijk het volledige artikel op HLN.